BK-Pur EPS Kleber,825 ml

980.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 15648 Kategorija:
Opis

Opis

Primena

BK-Pur EPS Kleber je jednokomponentna niskoekspanzivna poliuretanska pena za lepljenje i montažu fasadnih izolacionih ploča na beton, gips i zidane površine, koji očvršćava u prisustvu vlage. Ima veoma dobru strukturu i odličnu adheziju i na temperaturi od +5ºC.BK-Pur EPS Kleber je neotopiv nakon očvršćavanja, otporan na plesni, trajno elastičan i može se malterisati. Ako se pravilno primenjuje, proizvod doprinosi uštedi energije i kao takav nalazi veliku primenu u niskoenergetskim objektima.

Priprema i nanošenje

Podloga mora biti čvrsta, čista i suva, bez prašine, masnih mrlja i sl. Pre upotrebe, zamastiti pištolj sa mašću ili PTFE sprejom. BK-Pur EPS Kleber pričvrstiti na aplikacioni pištolj sa NBS navojem. Montirati plastični adapter na vrhu pištolja. Podesiti protok lepka rotiranjem šrafa na kraju cevi. Nakon upotrebe, rotirati šraf u smeru kazaljke na satu na kraju pištolja, dok okidač više ne može da se aktivira. Uvek čuvati pištolj sa tubom lepka prikačen za njega. Nakon što se isprazni kontejner sa lepkom, pažljivo je izvadite, dok je pritisnut prekidač za oslobađanje preostalog gasa. Pre primene snažno protresti kontejner (barem 20 puta). Naneti lepak na obod EPS ploče, 2-4 cm od ivice, i unutar konture u uzastopnim trakama sa oko 30 cm rastojanja izmedju njih. Preporučeni prečnik pruga primenjenih pištoljem je 3-4 cm. Pričvršćavanje EPS ploča u konačnu poziciju je do cca 15 min, pre nego što lepak počne da stvara pokoricu. EPS ploče na dnu zida moraju biti pričvršćene na donjem delu, da bi se izbeglo njihovo klizanje sa zida pre očvršćavanja lepka (5-24 h). Preporučena debljina iznosi max. 4 cm kada se koristi za lepljenje EPS ploča i za ispunu spojeva između EPS ploča ili EPS ploče i zida.

Upozorenje

Za odstranjivanje nestvrdnute PUR pene koristite čistač za PUR penu ili ekstra jake ubruse za čišćenje.

Pažnja!!!
Čistač za PUR penu ne sme doći u dodir s polistirenom jer ga vrlo brzo rastapa! Stvrdnutu penu moguće je odstraniti samo mehanički. Pri radu koristite zaštitna sredstva