Bekament Pur Universal Gun,750 ml

735.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 15551 Kategorija:
Opis

Opis

1-komponentna PUR Pena, stvrdnjava pomoću vlage. Obrada sa uobičajnim montažnim pištoljem. Nakon sušenja netopljva, vodootporna, trajno elastična. Može se malterisati, prelepitii, premazivati ili bojiti. Izvrsno prijanja na beton, gips, zid, drvo, te mnoge plastične materijale (polistiren, čvrstu PUR-penu, poliester, tvrdi PVC, osim PE / silikon), čak i na mokroj podlozi. Otporno na sve standardne građevinske hemikalije.

Važna uputstva

Nije pogodna za primenu pod vodom i ispunjavanje velikih zatvorenih rupa bez mogućnosti ulaska vlažnosti. Pena ne prijanja na površine kao što su polithilen, silikon, teflon, mast i slično. Stvrdnuta PUR-Pena treba biti zaštićena od UV-zraka premazom ili zaptivkom. U autu se sme transportovati u dobro osiguranom prtljažnjiku – ne na zadnjem sedištu. Pre primene pročitati uputstva o opasnosti! Dozu nikada ne zagrejavati – opasnost od pucanja! Svežu penu odstraniti sa čistačem za PUR-Penu. Stvrdnuti ostatci PUR-Pene mogu se odstraniti mehanički (nakon 1-2 dana su odbačeni sa kože). Stvrdnuta pena nije štetna za zdravlje. Sve napomene su bazirane na iskustvima. Budući da nemamo uticaj na skladištenje i uslove obrade, ne možemo prihvatiti nikakvu odgovornost za rezultat obrade, zbog raznih materijala koji se obrađuju u svakom pojedinom slučaju.

Pripema i nanošenje

Površina mora biti čvrsta, čista, bez masti i ulja. Dobro navlažiti. Pokriti površine na koje se ne nanosi pena.

1. Nosiiti zaštitne rukavice i zaštitne naočare.
2. Pripremiti čistač PU-Pene.
3. Dozu jako protresti.
4. Zavrnuti slamčicu na adapter.
5. Dozu sa ventilom okrenuti prema dole i stiskom na ventil zapeniti.

Velike fuge popuniti u više slojeva i navlažiti između svakog sloja. Ne prepuniti (Pena se širi još 2 do 3 puta). Ne primenjivati za prostore koje nemaju pristup vazduha.

Tehnički podaci

• Izdašnost pene: do 40l.
• Klasa građevinskog materijala: B3
• Zvučna izolacija: do 56dB
• Toplotna izolacija vrednost: 0,03 W/mK.
• Temperatura sadržaja: +5°C do +35°C, optimalna temperature doze i okoline: +20°C
• Suvo na dodir: 20 min.
• Isecite nakon: 60 minuta (u zavisnosti od vlage, temperature i debljine sloja).

Rok upotrebe

18 meseci.

Uslovi skladištenja

uspravno, na suvom i na temperaturi između +5°C i 25°C.