Maxima Maxifil Fix,25 kg

1,095.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 15802 Kategorije: ,
Opis

Opis

KARAKTERISTIKE

MAXIFIL Fix je praškasti materijal na bazi gipsa, sa dodatkom punila i aditiva. Namenjen je za lepljenje gips-kartonskih ploča. Odlikuje se jednostavnošću primene, izdašnošću, dobrim prijanjanjem, čvrstoćom, dužim otvorenim vremenom obrade.

KAKO SE UPOTREBLJAVA

MAXIFIL Fix od 25kg dodati na ≈12,5l vode i mešati ručnim mikserom, do stvaranja homogene mase bez grudvica. Otvoreno vreme iznosi oko 40 minuta. Zidne površine moraju biti nosivo sposobne, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća. Pre lepljenja površine treba impregnirati odgovarajućim prajmerom. Na betonske i glatke površine naneti MAXIKRIL Contact, kod trošnih površina koristiti MAXIKRIL Hidrosol podlogu, a kod jako upijajućih MAXIKRIL Concetrate. MAXIFIL Fix nanositi po ivicama i po sredini GK ploče u obliku trake, kada je površina ravna. Ako je površina na koju se GK ploča postavlja neravna i potrebna je veća debljina lepka, MAXIFIL Fix nanositi na GK ploče tačkasto, u vidu „pogača“. Razmak između „pogača“ treba da bude oko 25cm. U slučaju da su površine veoma neravne, iseći trake od GK ploča u širini od 100mm, i lepiti ih vertikalno na zid. Ako površina nije nosivo sposobna uraditi dodatno tiplovanje traka. Na postavljene trake, nakon vezivanja lepka, vršiti tankoslojno lepljenje nanošenjem MAXIFIL Fix-a nazubljenim gleterom. Po završetku rada alat oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +25°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C.

Potrošnja: ≈2.5-5.0kg/m², u zavisnosti od tipa lepljenja i površine na koju se GK ploča lepi.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.