Maxima Maxidecor Travertino,20 kg

3,090.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 19477 Kategorije: ,
Opis

Opis

KARAKTERISTIKE

MAXIDECOR Travertino je specijalni dekorativni suvi tip maltera, namenjen dekorativnoj zaštiti unutrašnjih i spoljašnjih mineralnih površina. Bržljivo je kreiran od posebno selektovnih mermernih agregata, visoko kvalitetno cementa, polimera i aditiva, kako bi se omogućilo repliciranje efekta prirodnog kamena sa akcentovanim „žilama“ i teksturom.  Odlikuje ga odlično prijanjanje na mineralne površine, dobra paropropusnost, izuzetna vodoodbojnost i otpornost na vremenske uticaje i UV zračenje.

KAKO SE UPOTREBLJAVA

Površina mora biti: ravna, suva, čista, bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća, koje mogu sprečiti dobro prijanjanje na podlogu. Malterisane površine sušiti 28 dana, a završni sloj lepka za armiranje 7 dana. Pre nanošenja, obavezno je grundiranje površine. Kod novomalterisanih i nedovoljno nosivih površina, zidove pre svega impregnirati MAXIKRIL Hidrosol podlogom. Nakon sušenja MAXIKRIL-a Hidrosol, naneti beli ROLOGRUND.

Priprema materijala: MAXIDECOR Travertino od 20kg dodati na 5.0-5.5l vode i mešati do stvaranja homogene mase bez grudvica, ali ne predugo da ne bi došlo do pojave pene, koja može napraviti problem prilikom nanošenja. Ukoliko do toga dodje, ostaviti pripremljenu masu da odstoji 15-20 minuta, pa onda nanositi. Pripremljenu masu utrošiti u roku od 2 časa.

Tehnika nanošenja: MAXIDECOR Travertino naneti u ujednačenom sloju nerđajućom gletaricom tako da debljina nanetog materijala bude približno 1.5 do 2.0mm. 10 do 15 minuta nakon nanošenja (u zavisnosti od vremenskih prilika), odnosno čim materijal počne da se suši, pristupiti kreiranju teksture odgovarajućim alatom (npr. alat sa veštačkom travom) kako bi se formirale „žilice“ koje su svojstvene travertin prirodnom kamenu, čijoj imitaciji treba težiti. Nakon toga, nerđajućom gletaricom sa nešto većim pritiskom izravnati površinu tako da se kreira tekstura prirodnog kamena. Kada je postupak nanošenja gotov, pristupiti „sečenju“ nanetog materijala, kako bi se napravila imitacija blokova kamena. Materijal „seći“ upotrebom zaobljenog čoška manje špatule ili upotrebom odvijača
(šrafcigera) praveći blokove odgovarajućih dimenzija. Kako bi linije bile potpuno horizontalne, odnosno vertikalne, koristiti dugacku libelu kao vođicu. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Tehnika bojenja: MAXIDECOR Travertino se boji posebnim polutrasparentim premazom MAXIDECOR Velatura, najmanje 24 sata nakon nanošenja i to u skladu sa uputstvom proizvođača.Tehnika bojenja: MAXIDECOR Travertino se boji posebnim polutrasparentim premazom MAXIDECOR Velatura, najmanje 24 sata nakon nanošenja i to u skladu sa uputstvom proizvođača.

DODATNE INFORMACIJE

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. Sveže nanete površine u optimalnim uslovima zaštititi od atmosferskih uticaja najmanje 24 časa.

Potrošnja: ≈2kg/m², u zavinosti od tehnike i načina nanošenja i kvaliteta pripremljenih površina.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.