Bekament BK Beton Ready,25 kg

620.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 77459 Kategorija:
Opis

Opis

PRIMENA

BK-Beton Ready je gotova suva betonska mešavina namenjena za betoniranje elemenata koji nisu izloženi velikim opterećenjima i naprezanjima kao što su trotoari, staze za postavljanje ploča za popločavanje, montaža ukrasnih betonskih stubova, blokova i sl. Može se koristiti za izradu slojeva za pad u kupatilu, na balkonu i terasi, za sanaciju nenosivih betonskih površina, montažu ivičnjaka, stubova za ograde, montažu galanterije na dečjim igralištima (klackalice, ljuljaške i dr.).

PRIPREMA I NANOŠENJE

U zavisnosti od namene betona (staza, stub, pod itd.), potrebno je proveriti fizičko-mehaničke karakteristike podloge, čvrstoću, nagib, nosivost, prisustvo različitih pukotina i sl. Priprema podloge vrši se prema ustaljenim normama i principima u praksi. BK-Beton Ready se umešava u ručnoj, protočnoj ili mešalici sa slobodnim padom. Količina dodate vode zavisi od željene konzistencije betona, što može biti uslovljeno njegovom namenom (npr. betoniranje sloja sa nagibom zahteva “polusuvi” beton). Potrebna količina vode je u opsegu 3 – 4 l / 25 kg (na 1 džak). Sveži beton neophodno je ugraditi u što kraćem vremenskom intervalu. Prilikom transporta od mešalice do mesta ugradnje betona mora se voditi računa da ne dođe do segregacije, nepoželjne su jake i duge vibracije, kao i slobodan pad sa visine veće od 1m.

Nega nakon ugradnje: Tri dana nakon ugradnje, beton se mora kvasiti, kako bi se sprečilo njegovo prebrzo sušenje i ne sme se izlagati opterećenju.

POTROŠNJA

20 kg/m2/cm