Maxima Maxidecor Marmorino 5 kg

3,445.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 930 Kategorije: ,
Opis

Opis

KARAKTERISTIKE

MAXIDECOR Marmorino je efektni dekorativni malter izuzetnog kvaliteta, izrađen na bazi vodene disperzije akrilnog veziva, posebno selektovanih agregata, specijalnih aditiva i pigmenata. MAXIDECOR Marmorino formira izuzetno vodoperiv premaz, dobre paropropusnosti, neškodljiv za čoveka i okolinu. Namenjen je za zaštitu i dekoraciju unutrašnjih zidnih površina, gde je potrebno kreirati efekat koji pruža artističan i istorijski izgled. Može se nijansirati prema MAXIDECOR Marmorino ton karti.

KAKO SE UPOTREBLJAVA

Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, čista i bez slabo vezanih delova, prašine, vodorastvornih soli, masti i ostalih nečistoća. Staru boju koja nije dobro vezana, mehanički odstraniti. Neravne površine izravnati akrilnom masom za gletovanje GLETOLIN G. Nakon pripremljenih površina pristupiti nanošenju MAXIDECOR Marmorina, koji se isporučuje pripremljen za upotrebu, samo ga treba razmešati do potpune homogenizacije. MAXIDECOR Marmorino toniran na MAXIMIX sistemu i MAXIDECOR Marmorino različitih šarži i datuma proizvodnje obavezno homogenizovati! Prvi sloj naneti standardnom inox gletaricom, u debljini od približno 1mm preko čitave površine, trudeći se da se postigne što ravnija površina. Gletaricu držati pod uglom od ≈15°. Naneti materijal pre dalje obrade sušiti min. 6 časova, pri temp. od 20°C. Da bi površina bila što ravnija, po sušenju, može se izbrusiti brusnim papirom granulacije 600 ili 800.

Nakon brušenja površinu očistiti od prašine. Drugi sloj naneti trapezastom inox gletaricom zaobljenih ivica ili špahtlom. Materijal nanositi unakrsnim pokretima preko prethodnog sloja delimično prekrivajuci ga. Voditi računa da se prilikom nanošenja materijala ivice nanosa delimično preklapaju (faza „tačkanja“). Gletaricu držati pod uglom od ≈30°. Dalja obrada je moguća nakon min. 12h pri temp. od 20°C. Treći sloj naneti trapezastom inox gletaricom zaobljenih ivica ili špahtlom, na takav način da se materijal nanosi na isti način kao i prilikom nanošenja drugog sloja, samo što se ovom prilikom nanosi preko površine gde nije nanet drugi sloj, ali tako da ivice novog nanosa prelaze preko nanetog drugog sloja. Gletaricu držati pod uglom od ≈45°. Posle min. 24h pri temp. od 20°C, pristupiti brušenju celokupne površine brusnim papirom granulacije 1000, koristeći lagani pritisak. Nakon brušenja, površinu očistiti od prašine i pristupiti glačanju materijala upotrebom trapezaste inox gletarice zaobljenih ivica. Radi postizanja još boljeg izgleda, savetuje se da se ivice gletarice lagano izbruse brusnim papirom 1000. U tom slučaju ivice očistiti od prašine nastale brušenjem ivica. Materijal glačati upotrebom snažnog, ali ujednačenog i kontrolisanog pritiska. Postupkom glačanja naglašava se sjaj i blistavost materijala. Po uglačavanju materijala, može se naneti MAXIDECOR Natural Vax, a sve u skladu sa uputstvom proizvođača. Time se postiže dodatni sjaj i još bolja vodoperivost materijala. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +25°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C.

Potrošnja: 2-3m2/l, u zavisnosti od hrapavosti i upijanja podloge, tehnike i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.