Maxima Maximo WB Primer 5 lit

4,825.00 RSD

Poštovani kupci,
Na teritoriji Beograda, isporuka robe za sve kupce čija je vrednost korpe veća od 5.000 dinara je BESPLATNA, za iznose ispod 5.000 dinara i van Beograda kontaktirati našu službu za dostavu na broj +381603255560, radi dogovora oko isporuke robe.
Šifra proizvoda: 89501 Kategorije: ,
Opis

Opis

KARAKTERISTIKE

MAXIMO WB Primer je jednokomponentni, osnovni premaz za parket na bazi akrilnih veziva dispergovanih u vodi. Dobro penetrira u drvo, ističući prirodni izgled i teksturu drveta, ne žuti. Primenjuje se kao prvi, osnovni premaz pri lakiranju svih vrsta parketa (lamelni, klasični, mozaik) i drugih drvenih podnih površina u enterijeru. Nije predviđen kao završni sloj, već u kombinaciji sa MAXIMO WB 1K ili 2K-poliuretanskim završnim lakovima na vodenoj osnovi

Priprema površine: Parket mora biti očišćen od svih nečistoća (masti, voskova, prašine, starog laka) koje mogu sprečiti dobru adheziju i kvalitetno formiranje filma. Nečistoće ukloniti brusnim papirom 150. Prašinu nakon brušenja očistiti usisivačem i prebrisati antistatik tkaninom. Eventualne fuge i neravnine na parketu ispuniti smešom MAXIMO Parquet Filler-a i prašine koja je nastala brušenjem drveta. Smešu nanositi nerđajućom špahtlom. Debljina nanetog sloja ne sme biti veća od 2mm. Nakon sušenja (min. 1 čas) površinu prebrusiti brusnim papirom 100-120. Potom naneti osnovni parket lak MAXIMO WB Primer i završni lak za parket MAXIMO WB 1K ili 2K i to u skladu sa uputstvom proizvođača.

Nanošenje laka: MAXIMO WB Primer se isporučuje spreman za upotrebu, samo ga treba dobro promućkati. MAXIMO WB Primer nikako ne prosipati na pod, već ravnomerno nanositi na površinu, da ne bi došlo do preklapanja slojeva i tako se uništila struktura drvene površine. Prilikom nanošenja koristiti mikrofiber valjak predviđen za tu namenu. Kada se premaz MAXIMO WB Primer-a osuši, odnosno nakon min. 4 do 5 časova, pristupiti nanošenju završnog laka za parket, u skladu sa uputstvom proizvođača.

Uslovi rada: Optimalna radna temperatura vazduha, parketa i laka treba da bude od +18°C do +26°C, a relativna vlažnost vazduha 30-60%. Ne sme se raditi ispod +13°C, kao i pri relativnoj vlažnosti vazduha većoj od 75%. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost produžavaju vreme sušenja.

Napomene: Svi navedeni vremenski intervali na uputstvu za upotrebu zasnovani su na radnim uslovima: temperatura +20°C i relativna vlažnost vazduha od 60%. Lak je suv na dodir i prašinu nakon 2 časa. Nakon upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Potrošnja: 8-10m²/L, za jedan sloj, u zavisnosti od kvaliteta površine, tehnike i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži. Pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.