Maxima Aquamax Metal Primer,650 ml Sivi

700.00 RSD

Šifra proizvoda: 19583 Kategorije: ,
Opis

Opis

KARAKTERISTIKE

AQUAMAX Metal Primer je osnovna, antikorozivna boja za zaštitu površina od čelika, gvožđa, bakra, aluminijuma. Izrađen je od sintetičkih veziva, antikorozivnih pigmenata, punila, specijalnih aditiva dispergovanih u vodi. Upotrebljava se kao temeljni premaz za unutrašnje i spoljašnje površine od metala u kombinaciji sa univerzalnim emajlom AQUAMAX Wood & Metal Paint.

KAKO SE UPOTREBLJAVA

Površine moraju biti: suve, očišćene od produkata korozije, masnoća, prašine i drugih nečistoća. Stare, dobro očuvane premaze dovoljno je samo prethodno izbrusiti finim brusnim papirom. Loše prihvaćene premaze ukloniti u potpunosti. Površine prvo očistiti žičanom četkom, pa brusnim papirom P-120 ili P-150. Pre nanošenja, boju je potrebno dobro promešati. Ako se nanosi četkom ili valjkom, boju nije potrebno razređivati sa vodom. Ukoliko se nanosi mašinom za špricanje, po potrebi može se razrediti vodom maks. do 5%. Kod unutrašnjih površina nanositi jedan sloj, a kod spoljašnjih površina nanositi dva sloja. Potom naneti dva sloja završne boje AQUAMAX Wood & Metal Paint. Pri optimalnim vremenskim uslovima, vreme sušenja izmedju svakog sloja je min. 6 časova. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

DODATNE INFORMACIJE

Radna temperatura: Optimalna radna temperatura premaza, metala i radnog prostora je od +10°C do +25°C. Ne sme se upotrebljavati pri r.v.v. većoj od 75%, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši.

Potrošnja: 8-10m²/1l za jednoslojni nanos, u zavisnosti od kvaliteta pripremljenih površina, tehnike i načina nanošenja.

Rok upotrebe i skladištenje: 18 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.