Bekament BK-Sil,25 kg Silikonski fasadni malter beli 1.5 full

3,005.00 RSD

Šifra proizvoda: 033354 Kategorije: ,
Opis

Opis

Visokokvalitetan silikonski dekorativni malter u pastoznom stanju, dobre paropropusnosti, izuzetne obradivosti, vodoodbojnosti i otpornosti na UV zračenje i atmosferske uticaje. Može se tonirati u preko 300 nijansi.

Priprema i nanošenje

Podloga mora biti čvrsta, ravna i čista, impregnirana BK-Grund Universal-om. Pre upotrebe malter je potrebno dobro promešati ručnim električnim mikserom a zatim po potrebi razrediti sa malom količinom vode do 1% (250 ml/25 kg), u cilju podešavanja konzistencije maltera. Fasada se nanosi čeličnom gletericom u debljini najkrupnijeg zrna, a konačan izgled postiže se naknadnim operacijama pomoću plastične gleterice, prema želji kupca, dok je naneta masa još vlažna i obradiva.

Pre ugradnje obavezno proveriti nijansu a zatim izvršiti egalizaciju sadržaja više kanti u odgovarajućem sudu, kako bi se otklonile eventualne razlike između pojedinih kanti. Kada se potroši četvrtina mešavine potrebno je dodati sadržaj naredne kante maltera, promešati i nastaviti sa navedenim postupkom dok se ne upotrebi celokupna količina materijala.

Potrebno je raditi ravnomerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama, kako bi se izbegle neujednačenosti koje nastaju usled spajanja površina, neravnomernog sušenja i sl.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, jakom vetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme vezivanja maltera.

Rok trajanja: Do 18 meseci, u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5 do +25 stepeni, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja.Potrosnja 2.8 kg/m2